HET GROENE WATERLAB

Op naar de Klimaatpleinen!

Om meer aandacht te vragen bij jongeren voor klimaatadaptatie en specifiek het vergroenen van tuinen slaan Tuinbranche Nederland, Ons Water en Wavemakers United de handen dit voorjaar opnieuw ineen! Na een succesvolle pilot-editie in 2023 organiseren we dit voorjaar voor de tweede keer gratis educatieve waterlabs bij verschillende klimaatpleinen in Nederland.

Op maar liefst negen verschillende locaties door heel het land kunnen basisschoolleerlingen uit de bovenbouw (en natuurlijk hun (groot-)ouders!) op een leuke manier leren over het vergroenen van tuinen of schoolpleinen. De klimaatpleinen hebben elke dag plaats voor zes klassen, maar veel locaties hebben ook een dagdeel beschikbaar voor vrije inloop en BSO’s.

GROEN KLIMAATPLEIN

Een groen klimaatplein is een samenwerking tussen tuincentra, waterschappen, gemeenten en Ons Water. Om leerlingen zo goed en leuk mogelijk te leren over klimaatadaptatie en het vergroenen van tuinen hebben we een programma opgesteld dat bestaat uit verschillende onderdelen.

KLIMAATLAB

Na de rondleiding kunnen de kinderen zelf aan de slag in het water- en klimaatlab. Onder begeleiding van de leukste Wavemakerstudenten gaan zij aan de slag met de proeven De Groene Tuin en De Groene Stad, om vervolgens zelf met hun groene vingers aan de slag te gaan!

Benieuwd geworden? In deze video zie je Olympisch zeilster én Wavemaker Mirthe Akkerman, die vorig jaar een bezoekje bracht aan het Groene Waterlab.

Partners